Tammy's Treasures Tammy's Treasures

Introductie

Borduren, of met naald en draad schilderen, houdt mij al jaren bezig. Ik begon te borduren na een vervelend skiongeluk, waarbij ik op 9 jarige leeftijd mijn been brak.

Sinds die tijd heb ik vele projecten gemaakt. Het werd steeds meer een uitdaging om de achterkant net zo mooi te krijgen als de voorkant. Ik heb daar hard aan gewerkt en het resultaat werd steeds beter. Ik dacht dat anderen net zo borduurden als ik, totdat ik in contact kwam met iemand die mij verzekerde dat het beslist niet zo was. In 1996 ben ik in de Quiltnaald in Brielle, op de borduurafdeling gaan werken. Kort daarna werd ik gevraagd om in de winkel borduurdemonstraties te geven. Daar werd zo enthousiast op gereageerd dat er besloten werd om "borduurles" te geven. Dat was een geweldig succes!

Door mijn werk in een quiltwinkel, op de borduurafdeling, zijn mijn eerste borduurpatronen, de vier seizoenen, gebaseerd op quiltmotieven. In de tussentijd was ik in contact gekomen met de Noorse borduur techniek Hardanger. Die borduurkunst heeft mij gepakt en mij volledig in haar greep genomen. Ik heb ook het voorrecht gehad om de streek Hardanger in Noorwegen te bezoeken. De Hardanger koorts is daardoor alleen maar toegenomen. Hopelijk kan ik u laten genieten van mijn liefde voor de borduurkunst op zich. Inmiddels heb ik zelf in Noorwegen les in de Hardangertechniek kunnen geven. Wat een voorrecht!


Om zelf geïnformeerd te blijven, om informatie door te geven en om met mensen met een zelfde interesse van gedachte te wisselen ben ik lid van verschillende verenigingen:

- Merkwaardig, de Nederlandse merklappenvereniging

- The Sampler Guild uit Engeland

- Embroidery Guild of America

- ASWS, vakkennis voor de creatieve branch

Als u vragen heeft over een bepaalde vereniging kunt u mij gerust benaderen.
Om zelf geschoold te blijven in allerlei technieken en om mezelf te pushen om alles nog beter te maken, doe ik studies en volg ik workshops.

Momenteel ben ik bezig met een zelfstudie bij de EGA om 'master crafts(wo)man' te worden. Daarbij moet ik iedere 2 jaar een werkstuk afleveren die beoordeeld wordt door een vakjury. Er zijn 6 werkstukken die ingeleverd moeten worden in verschillende technieken die te maken hebben met getelde draden. Ik heb inmiddels 2 van de 6 stappen met goed gevolg afgemaakt en ben druk bezig met stap 3.

In 2011 heb ik deel genomen aan een event van de Pilgrim Stitchers in Winchester UK. Daar kregen we de merklap van Cassandra Austen om zelf te borduren. We kregen les in het huis van Jane en Cassandra in Chawton. Er zijn ook veel bezoeken gebracht aan musea in de region waar ons veel antieke textile is getoond. Een geweldige ervaring.

white-wood-texture-fence-texturepalace
0NW-920_Whitewashed_Wood_hd
dsc_00082
2011-06-11-09639-2
pics-wood-planks-white-woo-u-e-ibackgroundz.com